Er is al oneindig veel gezegd en geschreven over de honderden vluchtelingen die de voorbije maanden verdronken zijn in de Middellandse Zee. 

Beluister hier het interview op Interne Keuken, een radioprogramma op Radio 1.Terechte verontwaardiging vaak, van journalisten, activisten professoren, politici, de man in de straat… zowat iedereen, behalve… de vluchtelingen zelf. Die krijg je zelden of nooit te horen. En al helemaal niet op de radio. Dat heeft een simpele reden: radio heeft geen ondertitels en het aantal Nederlandstalige Syriërs is… enfin, we hoeven daar geen tekeningetje bij te maken. Maar zaterdag komt daar verandering in. We hebben een Syrische vluchteling gevonden die uitstekend Nederlands spreekt.Correctie: Pieter Stockmans heeft een Syrische vluchteling gevonden die uitstekend Nederlands spreekt: Azzam Daaboul. Hoe hij hier terecht is gekomen kan je lezen op zijn website. Hoe hij vervolgens geprobeerd heeft om ook zijn familie uit de Syrische hel te redden lees je in De Standaard Weekblad. De foto’s vind je op Flickr. En als je Azzam zelf wil horen vertellen, dan moet je naar dit interview luisteren.