Wat gebeurt er in Syrië? En wat heeft dat te maken met de aanslag in Parijs en de terreurdreiging in België? Wie zijn de jihadisten, of Syriëstrijders, en waar komt hun beweging vandaan? Wat zijn hun drijfveren, levensverhalen en ideologie? Wie zijn de strijdende partijen in Syrië en wat willen ze bereiken? Welke rol speelt onderwijs in de Syrische burgeroorlog? Waarom komen Syrische vluchtelingen naar Europa?

more

Jeugdhuis 't Ende
20u - Stationsstraat 11, 9950 Waarschoot
Op vraag van Buurtwerk Wezel vzw komt op woensdag 23 november om 19u30 in PC Wezel journalist Pieter Stockmans tijdens een infoavond een helder beeld schetsen van de oorlog in Syrië en wat deze o.a. te maken heeft met de vluchtelingenstroom, radicalisering en het terrorisme dat we ook bij ons kennen. Een aanrader voor wie de gebeurtenissen van vandaag beter wil kunnen kaderen!

more

Vrije Basisschool Wezel
19u30 - Keiheuvelstraat 5A, 2400 Mol
De Syrische burgeroorlog beïnvloedt Europa ingrijpend: via de jihadisten en de vluchtelingen, allebei bron van grote angst en ontwrichting. Wat zijn de echte verbanden tussen de twee? Wat gebeurt er in Syrië? Wat is het verband met de aanslagen? Wie zijn de jihadisten, Syriëstrijders, IS? Journalist Pieter Stockmans, met Montasser Alde’emeh medeauteur van “De jihadkaravaan”, geeft antwoorden.

more

Parochiezaal Oelegem
10u30 - Venusstraat 10, 2520 Oelegem

Het persoonlijke en emotionele verhaal van Montasser AlDe’emeh, geboren in een Palestijns
vluchtelingenkamp maar opgegroeid in België. Aanvankelijk leek het erop dat Montasser de stap naar de
gewapende strijd zou zetten maar dat gebeurt niet en in plaats van de jihad te voeren ging hij die
onderzoeken. In 2014 verbleef hij 2 weken bij Belgische en Nederlandse jihadstrijders in Syrië. Samen
met Pieter Stockmans bezocht hij zijn geboorteplaats in Jordanië.

more

Zaal De Rots
20u - Marktplein, 9860 Scheldewindeke
Wat gebeurt er in Syrië? En wat heeft dat te maken met de aanslagen en de terreurdreiging in België? Wie zijn de jihadisten, of Syriëstrijders, en waar komt hun beweging vandaan? Wat zijn hun drijfveren, levensverhalen en ideologie? Wie zijn de strijdende partijen in Syrië en wat willen ze bereiken? Welke rol speelt onderwijs in de Syrische burgeroorlog? Waarom komen Syrische vluchtelingen naar Europa?

more

Academie voor Muziek en Woord, lokaal 21
20u - Guido Gezellestraat 31a, 2400 Mol
Met zijn boek ‘De Jihadkaravaan’ schreef journalist Pieter Stockmans volgens Rudi Vrancx “Een onwaarschijnlijk moedig boek over de geestelijke reis van een ontwortelde tiener. Van haat tot verzoening.” Samen met Montasser AlDe’Emeh onderzocht hij waarom zoveel jongeren buigen voor de lokroep van het kalifaat.

more

Openbare Bibliotheek Tielt
12u15 - Lakenmarkt 9, 8700 Tielt

Wat gebeurt er in Syrië, en wat heeft dat te maken met de dreiging in België? Wie zijn de jihadisten, of Syriëstrijders, en waar komt hun beweging vandaan? Wat zijn hun drijfveren, levensverhalen en ideologie? Wie zijn de strijdende partijen in Syrië en wat willen ze bereiken? Waarom komen Syrische vluchtelingen naar Europa?

more


20u - Zandpoortvest 16, 2800 Mechelen

DINSDAG 15 NOVEMBER – 19u 30 – Zaal de Wamp : WAT GEBEURT ER IN SYRIE ? EN WAT HEEFT DAT TE MAKEN MET DE AANSLAGEN IN PARIJS EN BRUSSEL ?  Lezing door journalist Pieter Stockmans ism KWB Arendonk, en Vormingplus Kempen.

more

Zaal De Wamp
19u - Park Deroissart 5, Arendonk

Wat gebeurt er in Syrië? En wat heeft dat te maken met de aanslag in Parijs en de terreurdreiging in België? Wie zijn de jihadisten, of Syriëstrijders, en waar komt hun beweging vandaan? Wat zijn hun drijfveren, levensverhalen en ideologie? Wie zijn de strijdende partijen in Syrië en wat willen ze bereiken? Welke rol speelt onderwijs in de Syrische burgeroorlog? Waarom komen Syrische vluchtelingen naar Europa? Deze lezing is enkel toegankelijk voor de leden van Marnixring De Blinckaert.

more

Restaurant Ten Bos
- Blinckaertlaan 10, Knokke
Volgende pagina »